از کم رویی رنج می برم" چه کنم؟
ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )
سلام و خسته نباشید. من خیلی کم رو و ساکت هستم و این مشکل هم خودم و هم اطرافیان رو اذیت میکنه. خواهش میکنم کمکم کنید.
مشاور (خانم کرمانی)
سلام به شما همراه عزیز" سپاس از اعتماد شما به راسخون، امیدوارم این پاسخ بتواند راهگشای شما باشد.
دوست نوجوان بخش عمده از کمرویی شما مربوط بحرانهای دوران نوجوانی است. آگاهی از شرایط سنیتان بسیار مهم است و باعث می شود بهتر بتوانید مسئله خود را حل کنید. درصد قابل توجهی از نوجوانان هر جامعه دچار کمرویی و ناتوانی اجتماعی هستند. کمبود اعتماد به نفس و کمرویی بیانگر ترس و اضطراب درونی است. به همین دلیل نوجوانان ناگهان درون گرا می شوند و در خود فرو می روند و احساس ترس از شکست و مسخره شدن در آنها شکل می گیرد و ممکن است تمام وجودشان را در بر گیرد. اینجاست که نوجوان به انزوا روی می آورد و تنهایی را بر می گزیند، لذا به دوری از جمع گرایش پیدا می کند و این هم برای خودش. هم اطرافیانش ناراحت کننده است. تعریف کمرویی: کم رویی یعنی خود توجهی فوق العاده و ترس از مواجه شدن با دیگران. زیرا کمرویی، ترس یا اضطراب اجتماعی است که در آن فرد از مواجه شدن با افراد نا آشنا و ارتباطات اجتماعی گریز دارد. از دیدگاه روانشناسی، کمرویی برچسبی است که فرد به خود می زند. یعنی اگر شما معتقد با شید که کمرو هستید حتما همان گونه عمل خواهید کرد.
دوست نوجوانم، مهمترین راهکار برای رهایی از کمرویی تقویت عزت نفس و بالابردن خزانه تواناییها و مهارتهای شما است و تنها درمان آن مواجه با موقعیتهای مختلفی است که شما دچار کمرویی می شوید. اما این مواجه شرایطی دارد که برایتان بیان می کنم و شما باید این کار را با احتیاط انجام دهید.
1- اولین مورد و مهمترین مورد تقویت عزت نفستان است ، عزت نفس احساس و تصویری است که فرد از خود دارد و افراد کمرو اصولا از خود تصویر خوبی ندارند و برای اصلاح این تصویر 1-باید خودتان را دوست بدارید، یاد بگیرید از خودتان قدردانی کنید و احساسات و استعدادهای خاص خود را دوست داشته باشید. یک نامه عاشقانه برای خودتان بنویسید و کارهایی را انجام دهید که از آن لذت می برید. از بدن خود بابت زحماتی که کشیده است، تشکر کنید. زمانی را به خویش اختصاص دهید و به خودتان رسیدگی کنید. 2-یافتن نقاط قوت خود، همه ما ویژگی های منحصر به فرد و شیوه های متفاوتی برای بیان خود داریم. دانستن این مساله بسیار اهمیت دارد که اگر هر کاری را به طور کامل انجام دهیم، خوب و عالی است، حتی اگر با شکل عام و عادی آن متفاوت باشد. اگر همه افراد یکسان باشند، جهان، جای کسل کننده ای خواهد شد. کاری را که در آن مهارت دارید، پیدا کرده و روی آن تمرکز کنید. شناسایی توانایی هایتان، اعتماد به نفس و رضایت خاطر را در شما افزایش خواهد داد و کمک خواهد کرد خودتان را بهتر بشناسید. خواهید دید که چگونه قدرت منحصر به فردتان، به شما یک امتیاز داده و باعث مزیت و تفاوت شما از دیگران خواهد شد.3- تمرکز بر تنفس بسیار در تقویت عزت نفس موثر است اما چطور تنفس بر عزت نفس تاثیر دارد، در واقع تمرینات توجه آگاهی ارتباط ما را با خود دوست داشتنی مان حفظ می کند و خود درونی یعنی همانی که هستیم با تمام نقاط قوت و ضعف و همچنین با پذیرش و تسکین احساسات فشار زا و استرس زا راهی برای مراقبت از خودمان را در پیش می گیریم. تمرین تنفس: چشمان خود را ببندید و سپس یک نفس عمیق شکمی بگیرید وقتی نفس می گیرید یک وایت برد را در ذهنتان تصور کنید که روی این وایت برد تعداد این تنفس ها ثبت می شود این کار را سه بار در روز زمانی که خسته نیستید، هر بار به تعداد 10 تا 30 تنفس انجام دهید. چشمان خود را ببندید و سپس یک نفس عمیق شکمی بگیرید وقتی نفس می گیرید یک وایت برد را در ذهنتان تصور کنید که روی این وایت برد تعداد این تنفس ها ثبت می شود این کار را سه بار در روز زمانی که خسته نیستید ، هر بار به تعداد 10 تا 30 تنفس انجام دهید.
2- تجسم مثبت: تجسم موقیعت خوب ،خود را در موقعیتی تصور کنید که در آن فردی با اعتماد به نفس و شاد هستید. این فکر به شما کمک می کند هنگامی که در آن موقعیت قرار می گیرید، همان احساس را داشته باشید. این کار را زیاد انجام دهید.
3- سعی کنید به رفتار و گفتار افرادی که همسن سال شما هستند و روابط اجتماعی خوبی دارند نگاه کنید. اما با کنجکاوی و با دقت، که آنها چگونه عمل می کنند.
4- برچسب نزنید و مواظب واگویه های خود باشید زیرا کلمات انرژی باور نکردنی دارند اگر با خود بگوییم که من ناتوان و بیش از حد در انجام کارها خجالتی هستم، همین اتفاق خواهد افتاد. ما آنچه هستیم که خود می خواهیم و خودباور داریم. اگر مرتب با خود تکرار کنیم که من فردی بااعتماد به نفس و توانا هستم، ذهن ناخودآگاه ما آن را درک خواهد کرد. اما تفکر و تجسم مثبت می تواند ما را در راه اصلاح الگوهای تفکر قرار دهد.
5-دریابید که جهان و نگاه همه افراد به شما نیست و مردم آنقدر گرفتاری دارند که فرصتی برای نگاه کردن به شما نخواهند داشت. به جای اینکه دائم نگران خود باشید و خودتان را تماشا کنید، خودتان را یکی از افراد دیگر و جزء یکی از آنها بدانید. خود را در برابر موضوعی که منجر به خجالتی شدن شما می شود مسلط کنید و افکار خود را در اختیار بگیرید، اولین قدم مبارزه و غلبه بر کم رویی، آگاهی و رفتن به سوی هرگونه تغییر و یا بهبود زندگی است.
6- اشخاص را زیاد بزرگ نکنید، اهمیت ویژه ای را برای فردی که با وی صحبت میکنید قائل نشوید. هرگاه اینگونه جلوه دهید که او برای شما بی اندازه ممتاز میباشد، او نیز شروع خواهد کرد به همین منوال فکر کردن. به وی بعنوان یک انسان با تـمـام مـعایـب و خـصـوصـیـات یک فـرد عادی نـگاه کنید. گفتگو کردن در حالت برابر، بسیار دلپذیرتر از صـحبت کردن با تـکبر و یا با چشم حقارت خواهد بود.
دوست نوجوان من این راهکارها و اصلاح تصویری که از خودتان دارید و احترام گذاشتن به خودتان درست مثل احترامی که برای یک فرد مهم زندگیتان قائل هستید و انجام تمرینات بسیار در رفع کمرویی شما موثر است از شما می خواهم با تلاش و پشتکار و مواجه شدن با ترستان و اجتناب نکردن به انجام تمرینات خود بپردازید. دوست نوجوانم، اجتناب کردن و فرار کردن آب به آسیاب افکار منفی می ریزد. بنابراین به آرامی و با همان شکلی که برایتان توضیح دادم شروع کنید انشالله که موفق خواهید بود.
امیدوارم عالی باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}